Valokuvauskurssille...Tämä on ensimmäinen kirjoitukseni Fotodays -blogissani. Innostuin aloittamaan blogin luettuani muutamia artikkeleita ja vinkkejä blogin kirjoittamisesta. Kaikissa lukemissani artikkeleissa korostettiin sitä, että kirjoittajalla tulee olla selkeä itseä kiinnosta aihe josta kirjoittaa. Kirjoittaminen sinällään on kyllä kiinnostanut aina, mutta sehän ei riitä. Täytyy siis olla aihe! Olen kokeillut blogin kirjoittamista v. 2009 Googlen bloggerissa, mutta innostus ei vielä silloin jäänyt päälle; poistin silloiset kirjoitukset ja lopetin. Mutta nyt minulla on aihe! :)

Blogin nimikin syntyi helposti. Ei tarvinnut edes itse keksiä. Sen kun vaan valitsi valmiista nimiehdotuksista, joita nimi"robotti" esitteli Fotodays - valokuvapäivät tai jotain sen suuntaista, kuvaa hyvin tapaani ottaa valokuvia. Valokuvausta varten täytyy varata ihan oma aikansa...
 
Valokuvaus on ollut mielessäni useita vuosia, mutta koskaan aikaisemmin minulla ei ole ollut kunnolla aikaa syventyä siihen. Ns. peruskuvausta olen harrastanut nuoresta alkaen eli ottanut lähes kaikki perheen juhla-,  matka-,  ym albumikuvat ja vain haaveillut aktiivisemmasta kuvausharrastuksesta. V. 2012 innostuin ammattini puolesta Miina Savolaisen lanseeraamasta Voimauttavan valokuvauksen - menetelmästä ja kävin aiheeseen liittyvän kurssin. Kyseisellä kurssilla itse valokuvaamisen tekniikka ei ollut pääosassa, vaan kuvan sisältö ja katsomisen tapa oli keskeistä. Kyseisestä kurssista innostuneena hakeuduin viime talvena Irma Varrion Valokuvaus -kurssille kohentaakseni valokuvaamiseen liittyviä taitojani. Ja niinhän siinä on käynyt, että ruokahalu vain kasvaa syödessä ja viime talven kurssi poiki jälleen innostuksen lähteä jatkamaan harrastusta ohjatusti. Ilmoittauduin 4.11.13 alkavalle Valokuvailmaisun verkkokurssille ja malttamattomana odotan kurssin alkamista. Blogiani käytän eräänlaisena oppimispäiväkirjana kurssin ajan ja ehkäpä vielä sen jälkeenkin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herkullista ruokaa

Mobiilisti - Kuva&Kamera 2018