Miljöökuvapari - syvyysvaikutelma

Tämän viikon tehtävänä oli luoda kuvapari, jonka sommittelussa on hyödynnetty voimakasta etualaa ja kehystämistä tai ns. läpikuvaamista.  Miljöö voi olla minkälainen tahansa (maisema, taajama, kaupunki...), mutta toiseen kuvaan tulisi siis sommitella voimakas etuala ja toisessa hyödyntää jompaa kumpaa, kehystämistä tai läpikuvaamista. Tavoitteena on saada aikaan syvyysvaikutelma.

Alkuviikko kului miettiessä sopivia kuvausympäristöjä; jotain rakennuksia voisi kuvata, ehkä maisemaa. Pakkasta oli ulkona yli 20 astetta, mikä aiheutti sen, että kuvausinto ei ollut suurimmillaan. Onneksi viikonlopun säätiedotus lupaili lauhtuvaa. Sunnuntaina laittauduin oikein kunnon pakkasvarusteisiin ja menoksi. Asteita oli -8, joten ei paha ollenkaan. Porhalsin NPFantasyllani  ensimmäiseen kuvauspaikkaan eli Penttilän sahan raunioille, jossa kului puolisen tuntia, ennenkuin kädet olivat aivana jäässä ja oli pakko lähteä autoon lämmittelemään. Samapa oli ajella samantien keskustaan Ilosaareen tutkailemaan, josko Pielisjoen rantamilta löytyisi jotain kuvattavaa. Löytyihän sieltä; patsas entisaikojen tukin uittajista ja silmään sattui myös Penttilän uusi asuinalue "pilvenpiirtäjineen". Periaatteessahan mitä tahansa voi kuvata, kun on jokin toteutettava idea taustalla. Tällä kertaa ajattelin kokeilla tehdä myös mustavalkoisia kuvia. Ehkä voisivat sopia tähän tehtävään...


 
 Jälleen valinnan paikka, mikä kuvista ansaitsee päästä arvosteltavksi kurssikansioon?
_______________________________________

Toiseksi viimeisen värikuvan kerrostalosta siirsin kurssikansioon ja se sai seuraavan arvion ohjaajalta:

Kuvapari taajamamiljööstä, pääkohteena on koivunrunkojen takana oleva kerrostalo. Vasemmanpuoleisessa kuvassa etualan rakentavat sommittelullisesti kauniisti asettuvat koivunrungot. Niiden takana pehmeänä piirtyvä kerrostalo ja muut rakennukset luovat kuvan syvyysvaikutelman. Hieman häiritsee tuo kerrostalon punaisen ja mustan alueiden leikkautuminen juuri koivun rungon viereen, hieman sivummalle kuvatessa siirtymällä vaikutelmaa olisi voinut väljentää.

Oikeanpuoleisessa kuvassa vahva oksisto toimii etualan elementtinä. Kuvaan alkaa syntyä tarinallista ajattelua, kun kerrostalo jääkin nyt vain viitteelliseksi kuva-aiheeksi taustalle. Pidän kuvan voimakkaasta kontrastista etualan runsaan ja kulmikkaan oksiston ja taustalla hyvin pehmeänä piirtyvän rakennuksen välillä. Molemmissa kuvissa on kaunis, pehmeä sävyala ja vaaleimmatkin sävyt ovat tallella.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herkullista ruokaa

Mobiilisti - Kuva&Kamera 2018