Rakennelma


Menneen viikon kuvaustehtävä käsitteli edelleen valonhallintaa, nyt erityisesti valon suuntaa. Tavoitteena oli kuvata ympäristössä sijaitseva rakennelma vasta- sivu- tai myötävalossa.

Kuvauskohteita tähän tehtävään oli  tarjolla runsaasti. Päädyin kuvailemaan vanhan sahalaitoksen raunioita, uutta rakenteilla olevaa kävelysiltaa sekä läheistä vesitornia, jota en ollut aikaisemmin tiennyt olevan olemassakaan tai en ollut sitä ainakaan erityisemmin noteerannut. Kuvaussää ei ollut paras mahdollinen valon näkökulmasta, mutta lauha sää mahdollisesti pidemmänkin kuvaussession ulkoilmassa.
Kurssikansioon päätyi pystykuva sahan raunioilta.

Ohjaajan palaute

Mielenkiintoinen ja visuaalisestikin vahva kuvapari rakennelmasta, jota en tunnista. Vasemmanpuoleisessa kuvassa rakennelma on kuvattu vastavaloon piirtyvänä siluettimaisena kohteena. Jyrkkä vastavalo pudottaa rakennelmien metalliosista sävyt kokonaan pois, ja rakennelmien yksityiskohdat alkavat elämään hauskasti ääriviivoina ja rakennelmasta ulos työntyvinä elementteinä. Kivijalassa sävyt ovat tallella, ja se, ja etualan lumipeite, luovat kuvaan kolmiulotteisen tason. Taivaan kauniin vaaleansininen sävy sopii hyvin taustaksi tummanpuhuville rakennelmille.

Oikeanpuoleisessa sama rakennelma on kuvattu vahvasti alaviistosta pilvisen päivän pehmeässä myötävalossa. Myötävalo tuo kivijalan pintarakenteen ja rakennelman metalliosien tuntuman kauniisti esiin. Sävytön taivas ei jää sävyttömäksi; pehmeä harmaa taivaankansi ei ole puhkipalanut, hyvä! Kuvakulma on persoonallinen ja dynaaminen. 
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herkullista ruokaa

Mobiilisti - Kuva&Kamera 2018