Kesän odotus

Kevään aiemmissa teksteissä olen "valittanut" kuvausinnostuksen puuttumista. Innostuksen puute on siis vaivannut nyt jo yli vuoden. Sitä ennen minulla oli 4 vuoden aktiivinen kuvauskausi -  mistä syystä olenkin  huolissani nykyisestä tilanteesta. Tosin hyvä ystäväni lohdutti sanomalla, että kyseessä on vain ns. luova tauko. Toivottavasti!

Vihdoin kuvausretkelle

Vihdoin viimein sain lähdettyä pienelle kuvausretkelle ilman mitään erityistä teemaa mielessäni. Lähdin "ihan vain" pyöräilemään ja kuvailemaan. Sää oli mukava, pilvipouta, ajoittain hiukan auringonpaistetta, melko lämmintäkin, 7 lämpöastetta ... siis kohtuullisen ihanteellinen kuvaussää.

Ajelin rantateitä asuinalueeni ympäristössä siinä toivossa, että jotakin kuvattavaa sattuisi silmään. ensimmäinen pysähdyspaikkani oli rakenteilla oleva uusi venevalkama, jossa vanha veneenlaskupaikka ja venemaja olivat vielä jäljellä.

Yksi kuvausidea voisi olla, että dokumentoisin tätä paikkaa, millainen se on nyt ja miten uusi venevalkama muuttaa maisemaa valmistuttuaan. Siinä olisi aihetta jatkoprojektillekin...

Fotodays
 Fotodays
Fotodays
Fotodays 

Venevalkamalta jatkoin matkaa uimarannalle ja aallonmurtajalle...

Fotodays
Fotodays
Fotodays
Fotodays
Fotodays
Fotodays

Läheisestä rantametsiköstä kuului linnunlaulua.  Rastaita oli maassa ja puissa kymmenittäin. Nyt olisi mahdollisuus saada hyviä lintukuvia, ajattelin. Kokeilenpa teleobjektiivia. Kun vihdoin sain kameran kuvausvalmiuteen, olivat linnut kadonneet. Näin minulle on käynyt lukemattomia kertoja aiemminkin!

Onneksi muutama rohkea yksilö palasi paikalle ja pääsin yrittämään kuvaamista uudelleen. Jalustanhan olin tietysti unohtanut ottaa mukaan! Teleobjektiivissani ei ole kuvanvakainta, joten on melko mahdotonta saada liikkuvasta kohteesta tarkkoja kuvia ainakaan ilman jalustaa.

Fotodays
Fotodays
Fotodays
Kuvausretken lopuksi

Kaiken kaikkiaan otin yli 130 kuvaa, joista poistin suoraan kamerasta epäselvät ja muuten huonot, noin 60 kuvaa ja tietokoneelle siirsin noin 80 kuvaa lähempää tarkastelua varten. Koneelle siirretyistä kuvista poistin puolet, joten hyväksyttäviä kuvia jäi peräti 40 kpl ja niistä kuvankäsittelyn jälkeen 13 kuvaa kelpuutin blogiin. Onneksi ei eletä enää kinofilmiaikaa!

Kuvausretken päätteeksi tein johtopäätöksen, että harrastelijan ei kannata pitää kovin pitkiä taukoja kuvaamisessa; taidot ruostuvat ja kameran säädöt unohtuvat nopeasti. Kuvaaminen ei ole sellaisella automaation tasolla kuin se on ammattilaisella, jolloin tauot eivät välttämättä haittaa.

Huomasin kuitenkin, että vaikka tämä kuvausretki ei ollutkaan niitä kaikkein onnistuneimpia ja jouduin ikään kuin pakottamaan itseni liikkeelle, sain lisää kipinää kuvaamiseen. Teemaa tai kuvausaihetta ei välttämättä tarvitse olla valmiina. Ne voivat syntyä kuvatessa, kuten tällä kuvausretkellä kävi. Sain idean taltioida rakenteilla olevaa venevalkamaa ja sen vaikutusta ympäristöön. Siinä on kuvausprojektia pidemmäksikin aikaa.  

Hetken kuvat, joista kirjoitin parissa aiemmassa blogipostauksessani, antavat odotuttaa itseään. Ilmeisesti täytyy "verrytellä"  ja saada vielä treenattua kameran käsittelyä.


Lue myös
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herkullista ruokaa

Mobiilisti - Kuva&Kamera 2018